Behandelingen

Wij bieden verschillende behandelingen aan die helpen wanneer u last heeft van stress, een burn-out, slaapproblemen of als u gewoon een moment van ontspanning nodig heeft.

Hoofdpijn

Hoofdpijn

Er zijn veel verschillende soorten hoofdpijn, waaronder: migraine, hormonale hoofdpijn, clusterhoofdpijn, hoofdpijn door teveel medicijnen, en spannings- hoofdpijn. Hoofdpijn kan een voorloper zijn van een burn-out – door stress of spanningen op het werk of in een thuissituatie.

Na mijn Hbo-opleiding tot geneeskundige heb ik een specialisatie gevolgd, met als doel een bijdrage te kunnen leveren aan het verminderen van hoofdpijnklachten.
Massage blijkt daarbij zeer heilzaam te zijn.
Hoofdpijnmassage is een weldadige massage van nek-, hoofd-, en aangezichts- spieren, waardoor de spanning in deze spieren wordt verminderd en de afvoer van afvalstoffen wordt bevorderd. Hierdoor neemt niet alleen de hoofdpijn af maar kan er ook een positief effect worden bereikt op het voorkómen van hoofdpijn.

Omdat ons drukbezette leven er vaak de oorzaak van is dat onze nek- en schouderspieren overbelast raken, is het aan te raden om de massage te combineren met een anti-stress- behandeling waarbij de totaliteit van lichaam en geest tot rust komt.
Wij kunnen u de volgende behandelingen aanbieden:

  • een begeleide, rustgevende meditatie
  • een ontspannende klankschalen-behandeling.

In onderling overleg stellen wij u een persoonlijk behandelplan voor waarin naast uw hoofdpijnmassage één –of beide – behandeling(en) kunnen worden opgenomen.

Wij wijzen u erop dat een behandeling in ons paramedisch natuurgeneeskundig praktijk Waalwijk uitsluitend is bedoeld als ondersteuning en ontspanning. Raadpleeg daarom altijd eerst een arts.

Als u contact met ons opneemt, zoeken wij samen naar een behandeling die voor u het beste is. Gun het uzelf om van het leven te genieten, zonder stress en hoofdpijn!

Klankschalen

Wat doet klankschalen therapie voor u

Klankschaaltherapie is een muziektherapie waarbij gebruikt wordt gemaakt van verschillende klankschalen die door een bepaalde manier van plaatsen op het lichaam en ritmisch aanslaan een therapeutische werking hebben.

Een klankschaal is gemaakt van zeven metalen. Deze metalen hebben elk hun eigen klank, inclusief bijbehorende boventonen zijn zij samen verantwoordelijk voor de bijzondere klank van de schalen. De verhouding van de schalen wisselt per schaal. Daarom heeft elke klankschaal dan ook zijn eigen unieke geluid.

Hoe werk ik met de klankschalen en waarom

Steeds meer mensen worden zich bewust dat ze dit jachtige leven niet meer willen. Iedereen droomt van vakantie met rust en wellness. Om op een goede manier met stress om te kunnen gaan is het belangrijk de juiste balans te vinden tussen werk en ontspanning. Een hulpmiddel om stress te verwerken is ontspanning of relaxatietherapie (relaxare betekent slap, losmaken en verlichting in het Latijns). Ontspanning is niet louter spierontspanning, maar zal ook zijn uitwerking hebben op het totale welzijn van uw lichaam.

Om u zich makkelijker te kunnen ontspannen begeleid ik u, voor we met de klankschalen therapie beginnen, in een meditatie. Dit doe ik natuurlijk alleen als u zich daar prettig bij voelt.

Bij de klankschalen massage ligt u gekleed op een matras. Trek vooral iets aan waar u zich prettig in voelt en het niet te warm in heeft. Vervolgens worden de klankschalen op en of rond uw lichaam geplaatst. De schalen worden ritmisch aangeslagen waardoor vibraties door heel uw lichaam gaan, wat een heerlijk diep ontspannen effect heeft op lichaam en geest. Vanuit deze ontspannen toestand laat het lichaam stress, overmatig denken en vermoeidheid gaan.

De theorie gaat ervan uit dat alle organen in het menselijk lichaam een eigen trillingsfrequentie hebben. Lichamelijke en psychische klachten ontstaan als deze trillingsfrequentie verstoord wordt. Bijvoorbeeld door stress/onbalans in uw dagelijkse leven. Volgens deze theorie produceren klankschalen een harmoniserende klank, waardoor de trillingsfrequenties van het lichaam weer hersteld worden en u in een diepe ontspannen toestand van lichaam en geest komt. Na een klankschaalmassage voelt u dat u de spanning uit uw lichaam is en er weer ruimte in uw hoofd is vrijgekomen.

Tijdens de klankschalentherapie ligt u in een ontspannen en prettige omgeving. Mijn ervaring is dat u zich na deze sessie meer uitgerust voelt en minder stress ervaart! Waarom niet eens een klankschaaltherapie sessie ondergaan?

Optioneel kunt u kiezen voor een afsluitende kruidenstempel gezichtsmassage met olie.

Lakshmi

LakShmi Holistische Eco en Biologische producten en behandelingen

De producten van LAKSHMI zijn ontwikkeld vanuit een diepe passie voor het verre oosten en gebaseerd op de duizend jaren oude wijsheid uit de Ayurveda. Deze Ayurvedische kennis wordt in de producten van Lakshmi gecombineerd met inzichten uit de naturopathie en de nieuwste kennis uit het hedendaagse cosmetische veld. De producten zijn BIOLOGISCH EN ECOLOGISCH verantwoord en voorzien van het BIO/ECO KEURMERK.

Ayurvedische Lichaamsbehandelingen zijn op wens af te stemmen met bijvoorbeeld toepassing van edelstenen en pure etherische bio/eco oliën in combinatie met chakra en/of aura healing.

  • UDVARTA Massage met medicinaal kruidenpoeder en chakra of aura healing
  • KUNDALINI-massage om de kundali energiestroom te vitaliseren in combinatie met chakra of aura healing
  • Pinaswedana massage met warme pure olie gecombineerd met kruidenstempels in combinatie met chakra of aura healing
  • PADA cosmetische voetbehandeling die de belangrijkste reflex- en energiepunten in de voeten koestert
  • Kristal Face weldadige gezichtsmassage met edelstenen, chakra healing en in combinatie met klankschalen gericht op de onderste vier chakra’s
Aura

Aura reading en healing

Elk levend wezen heeft een aura, ook wel energieveld genoemd. De mens heeft dus ook een aura. Meestal bent u zich daar niet van bewust tot u het gevoel hebt minder goed in uw vel te zitten, wat vaak wordt veroorzaakt door een blokkade in het energieveld. De energie kan dan niet vrijelijk stromen. Zonder energie kan ons lichaam zelfs geen enkele prestatie leveren.

Blokkades die in de loop van uw leven in het energieveld terecht zijn gekomen, kunnen stress, ziekte en klachten veroorzaken. Ik kan zien en voelen waar de blokkades in uw aura zich bevinden. Om de blokkades op te heffen ga ik, in alle auralagen, de verstoringen repareren. Klachten zullen vaak verminderen en uit ervaring weet ik dat u langzaamaan zich beter zult gaan voelen.

De reguliere gezondheidzorg erkent ook dat voor het goed functioneren van het lichaam, de geest en energie in balans moeten zijn. En gelukkig wordt er steeds vaker samengewerkt met de natuurgeneeskundig therapeuten voor een harmonieuze gezondheid.

U zult merken naarmate de behandelingen vorderen u zich beter in uw lichaam zult voelen. U wordt rustiger en u zult beter kunnen omgaan met stresssituaties.

Hiervoor neem ik uitgebreid de tijd. Ik luister met oprechte aandacht naar u, zodat ik de behandelingen op u persoonlijk kan afstemmen. De behandeling vindt plaats in een geluidsarme en rustige prettige omgeving.

U gaat gewoon rustig liggen of zitten, wat u prettig vindt. U mag kiezen of u daar ontspannende muziek en of geuren bij wenst.

Ayurvedische massage

Ayurvedische lichaam massage met warme of koude olie

AYURVEDA betekent kennis (veda) van het leven (ayus).

Een echt ayurvedische onderscheidt zich door gebruik te maken van warme oliën met kruiden uit de natuur. Elke kruidenolie heeft zijn eigen medicinale werking.

De keuze voor specifieke oliën voor specifieke klachten, zoals reuma (ama vata) en hoofdpijn, werd eeuwen geleden al beschreven in de ayurvedische literatuur.

Ik heb dan ook een ruime keuze in ayurvedische LAKSHMI olie, die eco- en biologisch gecertificeerd is.

De ayurvedische massage brengt het lichaam in balans en het zelf herstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. De ayurvedische massage werkt op ons energiesysteem (ons aura en chakra) en op de spieren. De spieren ontspannen zich en stress en vermoeidheid worden bestreden. Na de massage voelt u zich duidelijk ontspanner en minder gestrest en uw energieniveau is gestegen.

Wist u dat 70 procent van de ziekteverschijnselen voorkomt uit stress?

DAARNAAST IS HET GEWOON EVEN EEN HEERLIJK VERWEN MOMENT VOOR UZELF!

Vergoeding is vaak mogelijk uit de aanvullende zorgverzekering onder alternatieve geneeswijze.

Check op www.batc.nl of vraag ernaar bij uw zorgverzekering.

Voetreflex

Voetreflex

Prijslijst

Prijslijst

Klankschalen massage €65 45 min
Klankbad €65 45 min
Klankschalenmassage met warme olie €65 45 min
Aura lezen €45 45 min
Aura healing €45 45 min
Chakra lezen en healing €65 60 min
Levensvragen pendelen €45 45 min
Hoofdpijn €45 45 min
Volledige lichaamsmassage met warme of koude Ayurvedische olie €65 60 min
Warme of koude kruidenstempel gezichtsmassage aansluitend bij behandelingen €25 25 min
Voetreflex €65 75 min

Prijs wordt verrekend evenredig naar tijd en zijn inclusief BTW.

Klik [hier] voor de algemene voorwaarden.

Reserveer nu gelijk een behandeling

×